Εργαστήρια

Hχητικές Συναντήσεις Σύρου 2014

Σύνθεση με επιτόπιες ηχογραφήσεις & περιβαλλοντικούς ήχους // Eντατικό πρακτικό εργαστήρι με το Μαρίνο Κουτσομιχάλη

Παλαιά Μονή Ιησουιτών
Άνω Σύρος, Κυκλάδες
20 – 25 Ιουλίου 2014

Kατά τη διάρκεια 5 ημερών οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική γνώση πάνω στο πως να ηχογραφήσουν περιβαλλοντικούς ήχους κάθε λογής στην πηγή τους, και θα κληθούν να δημιουργήσουν πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο χρησιμοποιώντας τους συλλεχθέντες ήχους. Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιες ηχογραφήσεις σε διάφορες τοποθεσίες (αστικές, υπαίθριες, ακόμα και υποβρύχιες) αξιοποιώντας κάθε λογής τεχνικές και εξοπλισμό. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ειδικές συναντήσεις αφιερωμένες στην επεξεργασία και χρήση περιβαλλοντικών ήχων για χρήση σε μουσική ή καλλιτεχνικά έργα, και θα συζητηθούν εκτενώς ζητήματα σύνθεσης.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τον περιβαλλοντικό ήχο και τις σχετιζόμενες με αυτόν καλλιτεχνικές πρακτικές, είτε σαν δημιουργός είτε σαν ακροατής. Προηγούμενη καλλιτεχνική ή ηχοληπτική εμπειρία δεν απαιτείται, ούτε χρειάζεται οι συμμετέχοντες να φέρουν δικό τους εξοπλισμό.

Συντονισμός:

Mαρίνος Κουτσομιχάλης

Τι να έχετε μαζί σας: Εξοπλισμό ηχογράφησης και μικρόφωνα (αν υπάρχουν διαθέσιμα). Φορητό Η/Υ με το λογισμικό ηχητικής σύνθεσης/sequencing τις επιλογής σας (αν σας ενδιαφέρει να πειραματιστείτε με τους συλλεχθέντες ήχους κατά την διάρκεια του εργαστηρίου). Αποθηκευτικά μέσα (κάρτες μνήμης, usb sticks, σκληρούς δίσκους, κλπ) για να μπορέσετε να πάρετε μαζί σας τους ήχους που συλλέξατε. Διάθεση για περιπέτεια και δημιουργία!

Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο με WC/ ντους στον ανακαινισμένο ξενώνα της παλαιάς μονής Ιησουιτών Άνω Σύρου).

* Για όσους/ες επιθυμούν να παρακολούθήσουν το εργαστήριο και να συμμετάσχουν και στο φετινό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Sounding Paths residency, το κόστος συμμετοχής και για τα δύο (20 Ιουλίου – 3 Αυγούστου) είναι 200 ευρώ.

Eιδική τιμή για κατοίκους Σύρου (χωρίς διανυκτέρευση): 80 ευρώ.

Mέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δηλώσεις συμμετοχής / Πληροφορίες: soundmeetings@gmail.com

* Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και στο Sounding Paths Residency θα πρέπει να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό, καθώς και περιγραφή (σε 1-2 προτάσεις) του προτεινόμενου πρότζεκτ που θα θέλατε να εκπονήσετε στο πρόγραμμα φιλοξενίας. Αν υπάρχουν σύνδεσμοι ή αρχεία με δείγματα αντιπροσωπευτικής δουλειάς σας, θα μας βοηθήσουν πολύ στη διαδικασία επιλογής.

Προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής: 25 Ιουνίου 2014

Το εργαστήρι πραγματοποιείται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Σύρου.